voordelen_van_kalkvrij_water

De voordelen van kalkvrij water

Geen kalkaanslag meer: dat klinkt je toch als muziek in de oren? De laatste jaren hoor je steeds vaker over kalkvrij water, ook wel zacht water genoemd. Met behulp van een waterontharder is het mogelijk om water kalkvrij te maken. Twijfel je of deze investering de moeite waard is? Lees dan deze blog, waarin we je alles vertellen over de voordelen van kalkvrij water en de voordelen van een waterontharder. Na het lezen van deze blog zul je overtuigd zijn van de meerwaarde van een waterontharder.

Wat zijn de voordelen van kalkvrij water?

Er kleven meerdere voordelen aan het hebben van een waterontharder. Hieronder zetten we de belangrijkste pluspunten voor je op een rij.

Kalkaanslag voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt wellicht als een utopie: geen kalkaanslag meer. Toch is het mogelijk dankzij een waterontharder. Kalkaanslag is iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad. Hierbij kun je denken aan aanslag op de tegels van je badkamer of op de douchewand. Of misschien had je last van kalkaanslag op je servies of glaswerk, nadat je het uit de vaatwasser haalde. Eén van de voordelen van een waterontharder is: geen kalkaanslag meer. Oppervlakken blijven er mooi uitzien en alles blijft soepel lopen. Dat scheelt bovendien schoonmaakwerk.

Voordelen waterontharder voor je huid

Huidproblemen voorkomen dat je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit. Kalk in het water draagt bij aan deze problemen. Deze deeltjes kunnen doordringen tot in je huidporiën. Dit heeft problemen als een uitgedroogde huid, jeuk, irritatie en kloven tot gevolg. Daarnaast kan het bestaande huidproblemen verergeren, waaronder eczeem. Zacht water draagt bij aan een gezondere huid. Al vanaf de eerste douchebeurt zul je het verschil merken. De voordelen van een waterontharder voor je huid moeten niet onderschat worden.

Positief effect op je energierekening

We ondervinden allemaal last van de hoge inflatie. Alles is duurder geworden. Een flinke besparing is daarom altijd mooi meegenomen. Eén van de voordelen van kalkvrij water is dat het bijdraagt aan een lagere energierekening. Dit komt doordat apparaten geen rendement meer verliezen. Kalk zet zich onder meer af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers, wasmachines, waterkokers en cv-ketels. Deze elementen verspillen hierdoor meer energie, want het kost meer moeite om warm te worden. Dat gaat met hogere kosten gepaard.

Profiteer ook van de vele voordelen van kalkvrij water

Hierboven hebben we de belangrijkste voordelen van een waterontharder voor je benoemd, maar er zijn nog meer pluspunten. Zo levert kalkvrij water je zachtere was op, heb je minder schoonmaakmiddelen en shampoo nodig voor een goed resultaat, gaan apparaten langer mee en smaken dranken zoals koffie en thee beter. Dankzij een waterontharder kun je overal in huis genieten van kalkvrij water. Ontkalkingsmiddelen hoef je niet meer aan te schaffen. Dat is een extra besparing bovenop de besparing op je energierekening.

Koop daarom nu een waterontharder bij Puurwater.nl. Dit is dé oplossing tegen kalk. Geen kalkaanslag meer, hoe heerlijk is dat? Bij ons heb je de keuze uit meerdere waterontharders. Er is altijd wel een passend model voor jouw huishouden te vinden. Wij kunnen de montage voor je uitvoeren, en ook voor het zout kun je altijd bij ons terecht. Twijfel niet langer en vraag vandaag nog een gratis offerte aan.