water_ontkalken_met_zout

Hoe kun je kalkaanslag in huis voorkomen?

Kalkaanslag wil je het liefste vermijden. Het kan op verschillende plekken binnen je woning ontstaan: kalkaanslag in de wc of douche bijvoorbeeld, maar ook apparaten zoals wasmachines en waterkokers kunnen hiermee te maken krijgen. Kalkaanslag ziet er niet alleen vies uit, maar het kan daarnaast huishoudelijke apparaten aantasten. Daar zit je niet op te wachten, toch?

Kalkvrij water is de oplossing. Een waterontharder maakt kalkvrij water mogelijk en is daarom dé oplossing tegen kalkaanslag. In deze blog vertellen we je meer over het ontstaan van kalkaanslag en op welke plekken je deze aanslag het vaakst aantreft. Vervolgens gaan we dieper in op de beste oplossing tegen kalk: onze waterontharders.

Hoe ontstaat er kalkaanslag?

Het meeste drinkwater in Nederland bevat calcium. Water dat veel calcium (en magnesium) bevat wordt ook wel hard water genoemd. Alhoewel per regio de hardheid van het water kan verschillen, is er overal in het land sprake van hard water. Het grote nadeel van water dat calcium bevat is dat het leidt tot kalkaanslag.

Kalkaanslag ontstaat na een chemische reactie tijdens het verwarmen of koken van water. Calciumdeeltjes reageren met waterstofcarbonaat, waarna calciumcarbonaat ontstaat. Dat wordt in de volksmond ook wel kalkaanslag genoemd. Deze aanslag kan op allerlei oppervlakken neerslaan. Het heeft een witte en doffe uitstraling. Kalkaanslag is met het blote oog zichtbaar en lastig te verwijderen. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Waar ontstaat er het meest kalkaanslag?

De hoeveelheid calcium in het water kan per regio verschillen. Hierdoor verschilt ook per regio in welke mate kalkaanslag aanwezig is. Desalniettemin zal je met deze aanslag te maken krijgen, hoe hard het water ook is. Alleen zacht of kalkvrij water voorkomt kalkaanslag.

Eén van de plekken waar dit het meest voorkomt is kalkaanslag in de wc. Ook in de douche treffen we vaak deze aanslag aan. Daarnaast kunnen allerlei apparaten in je huis hiermee te maken krijgen. Zo krijgen waterkokers vaak te maken met kalkaanslag, omdat hierin water wordt gekookt. Maar ook bij witgoed zoals wasmachines en vaatwassers kan kalk tot problemen leiden.

Hoe kun je het beste kalk vermijden?

Kalk vermijden? Puurwater.nl heeft de oplossing! Kalkvrij water is de beste manier om kalkaanslag te voorkomen. Met behulp van een waterontharder kun je water kalkvrij maken. Vieze kalkaanslag behoort voortaan tot het verleden. Dat heeft ook een positief effect op verschillende huishoudelijke apparaten, leidingen en je cv-ketel. Bovendien bespaar je kosten doordat apparaten effectiever werken en je geen schoonmaakmiddelen hoeft aan te schaffen om de kalkaanslag te verwijderen.

Waterontharder

Waterontharders bieden we in allerlei soorten en maten aan, voor zowel grote als kleine gezinnen. Vraag nu een gratis en geheel vrijblijvende offerte voor een waterontharder aan en ontdek de vele voordelen van kalkvrij water.