kalkvrij water

Kalkvrij water maken

Hoe krijg je kalkvrij water? Het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt. In het kraanwater van Nederlandse huishoudens bevindt zich kalk. Water met kalk wordt ook wel hard water genoemd, terwijl kalkvrij water zacht water is. Kalk is niet schadelijk voor de gezondheid, maar tegelijkertijd gaat het wel met een aantal nadelen gepaard. Daarom is het helemaal geen verkeerd idee om te kiezen voor kalkvrij water. Maar hoe kun je water kalkvrij maken? In deze blog vertellen we je meer over hoe je water kalkvrij kunt maken, wat hier de voordelen van zijn en welke producten je hierbij van dienst kunnen zijn.

Waarom kalkvrij water een aanrader is

Kalk is niet slecht voor je, maar dat wil niet zeggen dat hard water niet een aantal flinke nadelen heeft. Ten eerste ziet kalkaanslag op bijvoorbeeld tegels, voegen en kranen er slecht uit. Bij zacht water heb je deze problemen niet, waardoor je minder hoeft schoon te maken. Bovendien vermindert deze aanslag de levensduur van apparaten zoals wasmachines. Niet alleen gaat je witgoed langer mee, maar ook de Cv-ketel behaalt een hoger rendement. Daarnaast zul je merken dat koffie en thee beter smaken als hiervoor zacht water gebruikt wordt. Zacht water is ook beter voor de huid.

Kalkvrij water maken met een waterontharder

Hierboven hebben we nog niet eens alle voordelen van kalkvrij water benoemd. In deze blog noemen we nog enkele andere voordelen. Maar het moge duidelijk zijn: zacht water is beter dan hard water. Bovendien is dit het pure water zoals het van nature bedoeld is. Maar hoe kun je kalkvrij water maken? Hoe kun je hier overal binnen je woning van genieten? Het antwoord is simpel: met behulp van een waterontharder.

Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalk meer in het water zit. Hierdoor is het mogelijk dat uit iedere kraan binnen je woning kalkvrij water stroomt. Een waterontharder is een investering waar je dus veel voor terugkrijgt. Zo gaat witgoed langer mee, hoef je geen ontkalkingsproducten meer aan te schaffen en bespaar je op energie dankzij de effectiever werkende Cv-ketel. Bovendien breekt het kalk niet meer zeep in water af, zodat je minder shampoo, schoonmaakmiddelen en vaatwastabletten nodig hebt. Het is een duurzaam apparaat dat bijdraagt aan een beter milieu. Genoeg redenen om ook een waterontharder aan te schaffen.

Hoe werkt een waterontharder?

Hoe krijg je kalkvrij water? Met een waterontharder! Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? De waterontharders van Puurwater wisselen ionen uit. Dit is ook het enige wat werkt om zacht water te maken en te gebruiken in een woonhuis. Door de ionenwisseling onthardt het apparaat dus water, oftewel het ontdoet het water van kalk. Er zijn ook varianten die water ontharden via omgekeerde osmose. Echter is osmose water niet geschikt om in een heel huis gebruikt te worden, dit kan alleen op een klein kraantje bij bijvoorbeeld het aanrecht.

Met welke waterontharder kun je kalkvrij water maken?

Bij Puurwater.nl kun je terecht voor een waterontharder die het water binnen je woning kalkvrij maakt. Binnen ons aanbod zijn meerdere waterontharders te vinden. Zoek je een compact formaat, dan is de PS 10 waterontharder een goede keuze. Deze goedkope variant is van een hoge kwaliteit en kan, dankzij zijn compactheid, prima in een kleine ruimte geplaatst worden. Zoek je een iets grotere variant, voor gezinnen tot maximaal vier personen, dan is deze PS 20 waterontharder een interessante optie. Ook deze waterontharder levert uitmuntende prestaties.

Daarnaast is er de PS 30 waterontharder. Hiermee kun je kalkvrij water maken voor grotere gezinnen bestaande uit minimaal drie tot maximaal acht personen. Grote hoeveelheden water kunnen in relatief korte tijd zacht gemaakt worden. Dankzij het ruime reservoir voor zout (35 kg) hoef je vrijwel nooit dit zoutreservoir aan te vullen. Tot slot is er de Electrolux Waterontharder. Ook dit model is geschikt voor grote huishoudens tot maximaal acht personen. Dankzij de zoutsignalering weet je precies wanneer het tijd is om het zout aan te vullen. Handig, toch?

Kalkvrij water dankzij Puurwater.nl

Deze waterontharders kun je niet alleen bij Puurwater.nl bestellen, maar wij regelen ook de montage. Al deze modellen kun je jaarlijks door ons laten onderhouden. Bovendien kun je ook bij Puurwater.nl terecht voor het zout. Interesse in kalkvrij water? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis offerte aan.