wat_kost_een_waterontharder

Wat kost een waterontharder?

kiezen voor zacht water oftewel kalkvrij water. De interesse is nog altijd groeiende. Hierdoor krijgen wij steeds vaker vragen over de kosten van een waterontharder. Hoe duur is een waterontharder? Het is een vraag die geregeld de revue passeert.

Daarom vertellen we je in deze blog meer over de kosten van een waterontharder. We laten je zien wat de verschillende opties zijn en wat je ongeveer qua prijs kunt verwachten als je een waterontharder gaat kopen. Ook gaan we dieper in op de verbruikskosten van een waterontharder. Hierbij kun je onder meer denken aan onderhoudskosten en het gebruik van zout.

Hoe duur is een waterontharder?

Een aantal facetten zijn van invloed op de uiteindelijke kosten van een waterontharder. Ten eerste is het type waterontharder van belang. Zo zijn er waterontharders voor kleinere gezinnen, maar ook voor grotere gezinnen zijn er passende varianten te vinden. Daarnaast heeft het merk invloed. De kosten van een Pre-Soft waterontharder zijn anders dan de kosten van een Electrolux waterontharder. Deze merken zijn beide verkrijgbaar bij ons.

De kleinste variant is de PS 10 waterontharder. Deze compacte waterontharder is geschikt voor 1 of 2 personen. Door zijn compactheid liggen de kosten van deze Pre-Soft waterontharder lager. De PS 20 waterontharder is iets groter, maar kan nog steeds als compact getypeerd worden. Deze is geschikt voor 1-5 personen. Voor grotere gezinnen, bestaande uit drie tot acht personen, is er de PS 30 waterontharder. Daarnaast kan er gekozen worden voor de Electrolux waterontharder, die geschikt is voor gezinnen van twee tot acht personen. Gemiddeld komen de kosten van een waterontharder uit tussen de €1.000 en €1750.- Wil je de exacte prijs weten (inclusief montage)? Vraag dan een gratis offerte aan.

Verbruikskosten waterontharder

Naast de aanschafkosten zijn er ook de verbruikskosten van een waterontharder. Een goed voorbeeld hiervan is het onderhoud aan je waterontharder. Logischerwijs wil je hier zolang mogelijk plezier aan beleven. Bij Puurwater.nl kun je terecht voor een onderhoudsbeurt. Wij zorgen ervoor dat je waterontharder in optimale conditie blijft. Inclusief reinigingsmiddel, voorrijkosten en BTW kost een standaard onderhoudsbeurt je €71,50. Je kunt hier meer lezen over wat je kunt verwachten van een onderhoudsbeurt.

Een waterontharder maakt gebruik van zout. Dit zout bevindt zich in een speciaal reservoir, maar dit reservoir is niet oneindig. Van tijd tot tijd zul je nieuw zout aan moeten schaffen. Ook dit kun je doen via onze website. Je bestelt hierbij een zak van 10 kg van het kwalitatief hoogstaande Soft-Cel Cristals zout. De bezorging is gratis bij onderhoud of bij bestelling van tien of meer zakken.

De exacte kosten van een waterontharder

Een waterontharder kopen moet je zien als een investering waar je veel voordelen uit haalt. Zacht water zorgt voor een aangename besparing op je energierekening en bovendien hoef je geen ontkalkingsmiddelen meer aan te schaffen waarbij de grootste besparing zit hem in minder zeep/wasmiddel en vaatwaspoeder gebruiken. Daarnaast gaan apparaten langer mee. Benieuwd naar wat je precies kwijt zult zijn aan de kosten van een waterontharder? Je kunt online een gratis offerte aanvragen. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.