water ontkalken

Is kalk in water ongezond?

Het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt: is kalk in water ongezond? We kunnen je geruststellen. Kalk in water is niet ongezond. Kalk wordt gevormd door het calcium en het magnesium dat in ons leidingwater aanwezig is. Dit zijn beide stoffen die we nodig hebben. Toch is het niet zo dat we onze dagelijkse behoefte aan calcium en magnesium opnemen uit ons kraanwater. Dit krijgen we binnen via verschillende soorten voeding zoals zuivelproducten, vruchten, brood en vlees.

Is kalk in water ongezond? Nee, het is niet schadelijk voor mens of dier. Tegelijkertijd heeft kalk in water, ook wel bekend als hard water, zo zijn nadelen. Deze nadelen kunnen alsnog een goede reden zijn om het water te laten ontkalken. Hieronder vertellen we je meer over de nadelen van hard water en waarom het gebruik van een waterontharder een goed idee is. Ook tonen we je dat ontkalkt water, ook wel bekend als zacht water, gewoon gezond is.

Waarom ontkalkt water een aanrader is

Kalk in water is niet ongezond. Toch gaat hard water gepaard met een aantal flinke nadelen. Alhoewel er geen negatieve effecten zijn op onze gezondheid, kan hard water wel apparatuur binnen je woning aantasten. Specifiek gaat het hierbij om apparaten die water gebruiken, bijvoorbeeld je wasmachine of je vaatwasser. Door kalkaanslag gaan zij minder lang mee. Het ontkalken van water zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van deze apparaten. Je hoeft bovendien minder wasmiddel te gebruiken als er geen kalk in het water aanwezig is. Dat scheelt geld en als bijkomend voordeel was je op een milieuvriendelijkere manier.

Het verwarmingselement is een ander onderdeel van apparaten zoals wasmachines en vaatwassers dat wordt aangetast. Door kalk in het water worden deze apparaten minder snel warm en moet er dus meer elektriciteit gebruikt worden. Het ontkalken van water met een waterontharder kan je hierdoor een mooie besparing op je energiekosten opleveren. Bovendien is het ook voor je huid beter om zacht water te gebruiken. Hard water droogt de huid sneller uit. Mocht je al een gevoelige huid hebben, dan vergroot hard water de kans op eczeem en andere huidproblemen. Zacht water verkleint de kans op dergelijke problemen.

Ontkalk het water met een waterontharder

Water ontkalken met een waterontharder gaat de hierboven benoemde problemen tegen. Huishoudelijke apparatuur zoals je wasmachine of je vaatwasser gaat langer mee. Dit voorkomt dat je kosten moet maken om deze apparaten te vervangen. Bovendien bespaar je ook op je energierekening doordat de verwarmingselementen van deze apparaten niet meer worden aangetast door kalk. Er is minder elektriciteit nodig. Dat zul je merken aan je energiekosten. Bovendien is zacht water ook nog eens beter als je gaat douchen of in bad gaat. Een waterontharder is daarom een investering die zichzelf meer dan terugverdient.

Is ontkalkt water gezond?

Ook de volgende vraag wordt geregeld aan ons gesteld: is ontkalkt water gezond? Je kunt zonder problemen zacht water drinken. Het is niet slecht voor de gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dit officieel laten onderzoeken. Tijdens dit onderzoek kwamen geen gezondheidsklachten naar voren die gelinkt konden worden aan het gebruik van een waterontharder.

Bestel jouw waterontharder bij Puurwater.nl

Zowel hard als zacht water is niet ongezond. Tegelijkertijd kleven er wel enkele nadelen aan hard water. Je water ontkalken met behulp van een waterontharder is daarom een aanrader. Het is beter voor je huishoudelijke apparatuur, voor het milieu en voor je huid. Bovendien verdient de aankoop hiervan zichzelf terug. Twijfel niet langer en bestel jouw waterontharder bij Puurwater.nl. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.