water_ontkalken_met_zout

Water ontkalken met zout: is dit de beste manier?

Er zijn meerdere manieren waarop je water kunt ontkalken, waaronder water ontkalken met zout. Kraanwater bevat kalk. Alhoewel dit niet schadelijk is, gaat kalk wel met diverse nadelen gepaard. Denk bijvoorbeeld aan de onfrisse kalkaanslag die kan ontstaan op oppervlakken of de aantasting van je apparatuur. Het kan zelfs zorgen voor een drogere huid. Water zelf ontkalken is daarom een aanrader.

Maar hoe pak je dit aan? Hieronder bekijken we of je water kunt ontkalken met zout. We laten je daarnaast zien waarom water zelf ontkalken een aanrader is en of er niet een betere manier is om water te ontkalken dan met zout.

Waarom water zelf ontkalken?

Water ontkalken heeft meerdere voordelen. Ten eerste wordt op deze wijze kalkaanslag voorkomen. Hierdoor hoef je minder vaak schoon te maken en het zorgt ervoor dat je apparatuur een langere levensduur heeft. Kalk zorgt namelijk voor aanslag bij onder meer wasmachines en vaatwassers. Onder de douche of in bad is het beter om ontkalkt water te gebruiken. Kalk zorgt ervoor dat de huid sneller uitdroogt. Vooral mensen met een gevoelige huid ondervinden hier de nadelen van. Onthard water is beter voor je huid.

In de wasmachine zorgt kalk ervoor dat je meer wasmiddel moet gebruiken. Naast de vuile was moet het wasmiddel ook de kalk in het water aanpakken. Na het ontkalken van water zul je minder wasmiddel en wasverzachter nodig hebben. Dit zorgt er ook voor dat je de was op een milieuvriendelijkere wijze doet. Een andere besparing is op je energierekening. Kalk tast de verwarmingselementen van je apparatuur aan. Hierdoor duurt het langer om warm te worden. Na het ontkalken is er minder stroom nodig voor het opwarmen.

Water ontkalken met zout: voordelen en nadelen

Je kunt gebruikmaken van onthardingszout om het water te ontkalken met zout. Onthardingszout bestaat uit natriumchloride. De ionen van calcium en magnesium binden zich aan de ionen van chloride. Vervolgens wordt een filter gebruikt om de gebonden ionen tegen te houden en af te voeren.

Omdat ze dezelfde chemische formule hebben, wordt vaak gedacht dat onthardingszout en keukenzout hetzelfde zijn. Dat is niet zo. Je kunt beter niet water ontkalken met keukenzout. De structuur van keukenzout speelt klontering in de hand, met verstoppingen als gevolg. Onthardingszout heeft een structuur die meer geschikt is voor deze klus.

Waarom een waterontharder een betere optie is

De beste manier om water te ontkalken is met behulp van een waterontharder. Deze totaal oplossing zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van zacht en puur water. Het water wordt compleet ontkalkt. Of je nu water uit de kraan neemt, in bad gaat, de wasmachine gebruikt, de vaatwasser aanzet of onder de douche gaat, je bent er zeker van dat het water vrij van kalk zal zijn. Een waterontharder werkt als een filter. Hierin bevindt zich een met natrium geladen harskern die, met behulp van kleine bolletjes hars, calcium en magnesium uit het water kan filteren. Dit is de meest effectieve manier om water zelf te ontkalken.

Waterontharders van de hoogste kwaliteit bij Puurwater.nl

Wij hebben onze eigen waterontharder ontwikkeld die beschikt over de belangrijkste eigenschappen. Onze ontharders hebben een betrouwbare besturing, grote doorstroom/onthardingscapaciteit, een goede bypass en ze zijn zuinig met regeneratiezout. Er is nagenoeg geen drukverlies. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is optimaal. Wil jij ook genieten van puur ontkalkt water? Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en ontdek de optimale waterontharder voor jouw woning. Daarnaast kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.