Waterontharder hars desinfecteren

Het is belangrijk om minimaal eens per jaar de waterontharder hars te reinigen. Niet voor niets is dit een belangrijk onderdeel van het onderhoud aan een waterontharder. Een waterontharder hars desinfecteren verlengt niet alleen de levensduur van de hars, maar van de gehele ontharder. Slijtage wordt tegengegaan. Bovendien wordt de groei van bacteriën voorkomen. Zo worden allerlei vervelende problemen tegengegaan. In deze blog vertellen we je meer over het belang van waterontharder hars reinigen en wat de voordelen van algeheel waterontharder onderhoud zijn.

Waarom waterontharder hars reinigen?

Een waterontharder maakt gebruik van zout om kalk uit het water te halen. Zo kun jij genieten van de voordelen van kalkvrij water. De hars dient als een soort magneet voor calcium- en magnesiumionen. Vervolgens zorgt een spoeling met zout ervoor dat de kalk van het hars wordt afgehaald en afgevoerd naar de riolering. Na verloop van tijd kunnen ook andere stofjes zich opstapelen in de ontharder. Dit kan de doorstroming en de capaciteit om te ontharden negatief beïnvloeden.

Een waterontharder ontsmetten is een noodzakelijke stap om veilig drinkwater te kunnen garanderen. Vooral het reinigen van de harskolom is hier belangrijk voor. Wordt de harskolom niet naar behoren ontsmet, dan kunnen hier bacteriën groeien. Waterontharder hars desinfecteren zorgt voor schoon en veilig drinkwater en een langere levensduur.

Wanneer waterontharder hars desinfecteren?

Het wordt aangeraden om minimaal één keer per jaar preventief waterontharder onderhoud uit te laten voeren. Waterontharder hars reinigen en de harskolom desinfecteren zijn onderdeel van dit onderhoud. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal reinigingsmiddel, ook wel bekend als een harscleaner. De waterontharder kan zelf een regeneratieproces uitvoeren. Dit proces reinigt en desinfecteert de ontharder, waarna je er zeker van bent dat de hars weer schoon is.

De voordelen van waterontharder onderhoud

Waterontharder onderhoud levert een belangrijke bijdrage aan de levensduur van jouw ontharder. Daarom is periodiek onderhoud vereist. Onderdelen nakijken, schoonmaken en vervangen is een must. Immers kunnen deze onderdelen met slijtage te maken krijgen. Je kunt dit onderhoud zelf uitvoeren, maar je kunt ook bij ons terecht voor onderhoud en zout.

Wij beginnen het onderhoud met het meten van de waterhardheid. Dat geeft ons meteen een indicatie van hoe goed de waterontharder nog werkt. Hierna testen, reinigen en smeren we de onderdelen. Dit wordt gevolgd door het reinigen van het zoutreservoir. Vervolgens gaan we de waterontharder hars reinigen. Tot slot stellen we de waterontkalker bij en kunnen we het juiste zout voor uw waterontharder voor u leveren. Zo voeren wij waterontharder onderhoud voor je uit.

Waterontharder onderhoud en meer door Puurwater.nl

Bij Puurwater.nl kun je niet alleen terecht voor waterontharder onderhoud, maar binnen ons uitgebreide aanbod ontdek je ook de beste waterontharders van dit moment tegen scherpe prijzen. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en bestel nu jouw waterontharder bij ons. En maak gebruik van onze kennis en expertise, vraag gerust advies als u een waterontharder zoekt of niet weet waar u een waterontharder neer kunt zetten.  Vergeet niet om te profiteren van een onderhoudsbeurt inclusief waterontharder hars reiniging.