waterontharder kopen

Welke waterontharder is geschikt voor mij?

Steeds meer mensen overwegen om een waterontharder te nemen. In één van onze andere blogs hebben we je laten zien dat kalkvrij water met meerdere voordelen gepaard gaat. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Maar dan rijzen een aantal vragen. Wat is de beste waterontharder? Welke waterontharder voor thuis? Wat voor waterontharder heb ik nodig? Hieronder geven we antwoord op deze vragen en helpen we je de beste waterontharder voor jouw huishouden te vinden. Lees snel verder en ontdek onze waterontharders.

Wat voor waterontharder heb ik nodig?

Welke waterontharder voor thuis? De grootte van je huishouden zal voor een flink deel bepalen wat de beste waterontharder voor jou is. Zo zal voor een klein huishouden de PS 10 waterontharder voldoen. Dit is een compacte waterontharder die geschikt is voor huishoudens bestaande uit één tot twee personen. Deze ontharder kan prima in kleinere ruimtes geplaatst worden dankzij zijn compactheid. Ook met een klein huishouden of in een kleine woning kun je voortaan gaan genieten van de voordelen van zacht water. Bovendien is de PS 10 een budgetvriendelijke optie. De PS10 geeft wel wat drukverlies.

Maar het is ook mogelijk dat jouw huishouden groot is. Bestaat jouw huishouden bijvoorbeeld uit acht personen, dan zijn er ook geschikte opties binnen ons aanbod te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is de PS 30 waterontharder, geschikt voor huishoudens van drie tot acht personen. Dankzij de ruime capaciteit is het water ontharden voor grote gezinnen geen probleem voor dit model. Daarnaast is de waterontharder van Electrolux geschikt voor grote huishoudens tot acht personen. Zoek je een tussenmaat voor huishoudens bestaande uit maximaal vijf personen? Dan kies je deze PS 20 waterontharder.

Wat is de beste waterontharder?

We vertelden je hierboven al dat de keuze voor een waterontharder voor een groot deel zal afhangen van je huishouden. De PS 10 waterontharder is de beste optie als het installatie technisch niet anders kan, de PS 20 waterontharder is de beste waterontharder voor huishoudens van maximaal vijf personen en zowel de PS 30 waterontharder als de Electrolux waterontharder zijn goede aankopen voor huishoudens tot maximaal acht personen.

Maar je kunt ook kijken naar andere eigenschappen. Zo kan er gelet worden op het budget. De PS 10 is de goedkoopste optie, terwijl de PS 20 dankzij zijn compactheid ook scherp geprijsd is. De PS 30 en de Electrolux waterontharder zijn groter en dus duurder, maar bij Puurwater.nl ben je gegarandeerd van een scherpe prijs. Twijfel je tussen de PS 10 en PS 20? Naast dat de PS 20 geschikter is voor iets grotere huishoudens, heb je bij dat model helemaal geen merkbare drukverlies. Bij de PS 10 is er wel wat drukverlies.

Daarnaast kan het zijn dat je een keuze moet maken tussen de PS 30 waterontharder en de Electrolux waterontharder. Het model van Electrolux heeft als voordeel dat het een groter zoutreservoir heeft (45 kg tegenover 35 kg). Dan hoef je minder vaak het zout aan te vullen. Bovendien geeft dit model zelf aan wanneer het tijd is om het zout aan te vullen. De Electrolux ontharder is iets compacter, alhoewel beide varianten niet in een keukenkastje zullen passen. Het piekdebiet van de PS 30 is hoger (3.000/4.000 versus 1.800 lt./h).

Bestel de beste waterontharder voor jouw situatie bij ons

Wat de beste waterontharder voor jou is, zal voor het grootste deel afhangen van de grootte van je huishouden. Daarnaast kun je letten op de prijs en specificaties zoals de doorstroom capaciteit bijeen stortdouche of het gebruik van meerdere tappunten tegelijk is de doorstroom capaciteit belangrijk om te beslissen wat de beste waterontharder voor jouw situatie is. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod en bestel nu de beste waterontharder voor een scherpe prijs bij Puurwater.nl of vraag om advies.